Never give up

Van Gogh a vândut un singur tablou pe perioada vietii lui. si acesta surorii lui, pe un pret infim. Asta nu l-a oprit, însa, sa picteze peste 800 de tablouri.

In 1954, Jimmy Denny, managerul lui Grand Ole Opry, l-a concediat pe Elvis Presley dupa un singur concert. I-a spus: „Nu vei ajunge nicaieri, fiule. Mai bine te-ai întoarce la condus camioane”.

Beethoven a fost considerat de catre profesorii sai fara nicio sansa ca compozitor. Nu i-a ascultat însa, si a compus 5 dintre cele mai bune simfonii ale sale fiind complet surd.

Albert Einstein nu a vorbit pâna la 4 ani si nu a citit pâna la 7. Una din profesoare l-a descris ca fiind „încet la minte, nesociabil si pierdut pentru totdeauna în vise prostesti”. A fost exmatriculat de la scoala si a pierdut admiterea la Politehnica de la Zurich. Totusi, a învatat sa vorbeasca, sa citeasca si chiar sa faca putina mate, nu?

Michael Jordan si Bob Cousy au fost dati afara din echipa de baschet a liceului. Jordan spunea: ” Am esuat de nenumarate ori în viata. De aceea am reusit.”

Un expert spunea despre Vince Lombardi ca: „Poseda cunostinte despre fotbal minime si o totala lipsa de motivatie.”

In 1944, Emmeline Snively, directoarea unei agentii de moddeling, i-a spus modelei aspirante Norma Jean Baker, „Mai bine ai învata sa fii secretara sau ti-ai gasi un sot”. Sunt sigura ca stiti ca Norma Jean a devenit Marilyn Monroe. Acum, cine are habar cine a fost Emmeline Snively?

Winston Churchill a ramas repetent când era pe clasa a 6-a. De fiecare data când a candidat a fost înfrânt, pâna când a împlinit 62 de ani si a devenit Prim Ministru. El a scris mai târziu: „Never give in, never give in, never, never, never, never – in nothing, great or small, large or petty – never give in except to convictions of honor and good sense. Never, Never, Never, Never give up.”

Sigmund Freud a fost huiduit pe scena când si-a prezentat pentru prima oara ideile comunitatii stiintifice din Europa. S-a întors la biroul lui si a continuat sa scrie.

Charles Darwin a renuntat la cariera în medicina si catre tatal sau i-a spus: „Nu-ti pasa de nimic înafara de prins câini si sobolani.” În biografia lui, Darwin a scris: „Am fost considerat de tatal meu si de toti profesorii ca un baiat foarte obisnuit, de fapt chiar mai jos decât standardul mediu de inteligenta.” Cu siguranta, a evoluat.

Profesorii lui Thomas Edison spuneau despre el ca „e prea prost ca sa învete ceva”. A fost concediat de la primele doua joburi ale sale, fiind considerat neproductiv. Ca inventator, a facut 1000 de inventii lipsite de succes, înainte de a reusi sa inventeze becul. Întrebat de un reporter cum s-a simtit sa esueze de 1000 de ori, Edison a spus: „Nu am esuat de 1000 de ori. Becul a fost o inventie cu 1000 de pasi.”

Walt Disney a fost concediat de editorul unui ziar, pe motiv ca nu are imaginatie si idei bune. A dat faliment de mai multe ori pâna sa construiasca Disney Land-ul. Dealtfel, propunerea parcului a fost refuzata pe motiv ca nu ar atrage pe nimeni.

La 21 de ani, actritei franceze Jeanne Moureau i s-a spus de catre un director de casting ca are capul prea curbat, ca nu e destul de frumoasa si ca nu e îndeajuns de fotogenica pentru a face un film. A respirat adâng si si-a zis: „În regula. Atunci cred ca trebuie sa fac totul în felul meu”. Dupa ce a facut 100 de filme, în 1997 a primit premiul Academiei Europene de Film pentru Realizarile de-a lungul Activitatii.

Charlie Chaplin a fost initial refuzat de catre studiourile din Hollywood, pantonima sa fiind considerata un nonsens.

Profesoara lui Enrico Caruso i-a spus acestuia ca n-are voce si ca nu poate sa cânte deloc. Parintii vroiau ca el sa devina un inginer.

Când Pablo Casals a împlinit 95 de ani, un reporter l-a întrebat „Domnule Casals, aveti 95 de ani si sunteti unul dintre cei mai mari violocenlisti din toate timpurile. De ce înca mai exersati 6 ore pe zi?” Domnul Casals i-a raspuns: „Pentru ca înca cred ca fac progrese.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: