Poate nu stiati

1. Coreea de Nord are o suprafaţă de 120.000 de kilometri pătraţi, fiind de două ori mai mică decât România care are 238.391 de kilometri pătraţi.

2. La alegeri, candidații unici, toți susținuți de către partid, sunt de obicei aleși cu 100% din voturi, cu o participare la vot practic tot de 100%.

3. Coreea de Nord este unicul stat din lume care nu colectează impozite.

4. În Coreea de Nord nu mai există libertate religioasă, guvernul sponsorizează diferite grupuri religioase doar pentru a crea iluzia de libertate religioasă.

5. Biografia lui Kim Jong-il (1941-2011), tatăl lui Kim Jong-un, spune despre acesta că pe vremea în care el trăia, nu urina sau mergea la WC asemeni altor oameni, întrucât era tatăl coreenilor şi creatorul lumii.

6. Cei care îl hrăneau pe Kim Jong-il verificau fiecare boabă de orez în parte pentru a avea culoarea şi greutatea ideală.

7. Armata Coreei de Nord este formată din aproape 8 milioane de militari activi şi în rezervă, cu vârste cuprinse între 17 şi 49 de ani.

8. Ca locuitor al Coreei de Nord, nu ai voie sa stingi niciodată radioul guvernamental de acasă, ci doar să dai volumul mai încet.

9. Orice turist sau cetăţean străin care ajunge în Coreea de Nord trebuie să lase telefonul mobil în aeroport.

10.In Coreea de Nord, doar cateva sute de oameni – circa 4% din totalul populatiei – au acces la Internet, cenzurat de guvernul national. Reteaua de Internet din Coreea de Nord este monitorizata in permanenta, la fel si mijloacele de comunicare in masa. Detinerea unui blog nu este permisa si tot continutul incarcat pe site-uri trebuie aprobat in prealabil de catre guvernul nord-coreean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: