Simulare BAC 2014. Scrisoare deschisa

Astazi, simulare de BAC. Limba si Literatura Romană, clasele a XI-a si a XII-a. Subiectele, aceleasi banalitati infiorătoare. Aceleasi concepte operationale sublime prin inutilitatea lor, conventionale prin artificialitatea lor. Daca n-as sti ca Limba si Literatura Romană inseamnă si altceva, daca as fi astazi elev de liceu, probabil ca n-as avea nici un motiv sa merg la Facultatea de Litere.

Tot astazi, o surpriza extrem de placuta. Subiectul III, clasa a XI-a… Cerinta: relatia dintre doua personaje ale unei comedii studiate (plictisitor!). Printre lucrarile corectate, gasesc un text al unei eleve careia as fi onorat sa ii fiu profesor. In el regasesc multe dintre erorile pe care le comit eu insumi in fata claselor la care predau. Asadar, textul urmator este o incurajare publica adresata elevilor mei; daca au astfel de opinii (acestea sau altele!), as fi bucuros sa le ascult.

Nota: Din pacate, textul urmator nu a putut fi punctat pentru ca (previzibil, nu-i asa?!) el nu corespunde cerintei si baremelor de corectare. Daca n-ar fi fost asa, punctajul acordat de mine ar fi fost maxim. Pe langa concizie, ironie si originalitate (toate, calitati ale stilului), gasesc aici si o mostra de gandire critica.

 

Mentionam ca textul nu ne apartine iar articolul poate fi citit aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: